Sådan skaber du velvære i dit udendørsrum

Artiklen her er sponsoreret, tak fordi du læser med

At opholde sig udendørs, er velvære for sjælen i sig selv. I Danmark har vi heldigvis en frisk og ren luft, sammenlignet med mange andre lande. Så det er bare med at suge den til sig. Vi danskere synes, at vejret kan være ubehageligt til tider og dermed ikke føle det som velvære – Specielt når det styrtregner til og fra arbejde. Men selv uvejr kan dog føles som velvære, hvis vi er forberedte og tager os tid til at opholde os et øjeblik i udendørsrummet.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan skabe velvære i dit udendørsrum.

Få fuglefløjt i haven, på terrassen eller på altanen

Lyden af fuglefløjt beroliger os og får os i godt humør. Samtidig kan fuglenes aktivitet, være med til at lokke os udendørs samt underholde os. Sådan vil vi bruger udendørstiden på at spotte fugle, frem for at kigge ned i vores telefoner. Har du brug for yderligere stimulans, for at være i øjeblikket, kan du overveje at købe en fuglebog med danske fugle. Så kan du lave en liste over de fugle, du spotter. Hvis fuglene ikke allerede opholder sig i dit udendørsrum, kan du følge denne guide til at få et hyggeligt fugleliv i dit udendørsrum:

flowersAndABird
Tiltræk fugle til haven med disse fuglebade

Er der noget skønnere end fuglefløjt og fuglesang i haven? Du kan skabe liv og glæde i haven med et fuglebad, da det er meget vigtigt for fuglene at have et sted, hvor de kan drikke og vaske sig. Udover at tiltrække fugle til haven, fås fuglebadene i dekorative udgaver, så de gør haven, altanen eller terrassen flottere at kigge på. I dette indlæg får du tips og tricks til at tiltrække fugle til haven. Du finder også et stort udvalg af de bedste fuglebade til haven.

Læs artiklen her

Skab en sansehave

Sansehaver er blevet populære, fordi de stimulerer vores sanser. Når alle vores sanser stimuleres, oplever vi en følelse af at være mere jordnære og i tæt kontakt med omgivelserne. Dette kan gøre os helt afslappede. En sansehave indeholder både lyd-, smags-, duft- og synsoplevelser.
Det lyder måske uoverskueligt at bringe alle disse elementer i spil, men det behøver det heldigvis ikke at være. Du behøver heller ikke et stort areal, til at skabe en sanseoplevelse. Har du blot en lille altan, er dette også nok.

Herunder kan du læse, hvordan de 4 sanseoplever kan skabes:

  • Lyd: Du kan skabe nogle beroligende lyde, ved at tiltrække fugle og insekter til dit udendørsrum, for at få fløjtesang og summelyde. Du kan se ovenstående guide til, hvordan du kan tiltrække fugle til dit udendørsrum. For at tiltrække summende insekter, kan du købe en lavendelplante, som faktisk både dufter, tiltrækker insekter og er fin at kigge på. Lyden af rindende vand er også en god måde at skabe afslapning i din sansehave. Du kan finde fuglebade via guiden herover, som har rindende vand.
  • Smag: Du kan let tilføje smage til din sansehave. Du kan købe krydderurter, som de fleste kan finde plads til. Har du god plads, kan du også investere i frugttræer og måske endda en køkkenhave eller et drivhus til grøntsager og bær.
  • Duft: Du kan skabe dejlige dufte med krydderurter, lavendler, roser og andre planter, som ovenikøbet kan bidrage til syns- og smagssanserne.
  • Syn: Hvad kan du lide at kigge på? Alle ovenstående ideer giver dig noget dejligt at kigge på. Du behøver ikke nødvendigvis at købe mange elementer, da flere af elementerne kan dække mange sanser. Du kan overveje at tilføje belysning til dit udendørsområde, så du også kan bruge sansehaven, når det er mørkt udenfor.

Vær klar med læ og tæppe

Vejret er utilregneligt i Danmark, hvilket gør udendørsrummet spændende at se og være i, fordi der sker mange forandringer. I stedet for at blive irriteret over det omskiftelige vejr, kan du omfavne det ved at holde dig forberedt. Det kan du f.eks. med en form for læ samt et godt tæppe, som du kan svøbe dig ind i.
Har du mulighed for at skabe et overdække, er det ideelt til regnvejrsdage. Ellers kan det være dejligt at trække i skyggen på solskinsdage. På dage med kraftige vindforhold, kan du være forberedt ved at lave et læ-område med planter eller hegn. For at skabe den ultimative velvære og tryghed, kan du have et godt tæppe parat, så du ikke fryser, mens du opholder dig i dit skønne udendørsrum.

Skal det være ekstra luksus, kan du investere i en infrarød sauna, så er du garanteret at holde varmen!

Se flere af vores populære indlæg

Tromle sauna i idylisk bjerg og skov miljoe
Infrarød velvære - Dokumenteret Sundhedsboost i 2023
Infrarød saunaterapi er en innovativ og effektiv måde at booste det fysiske helbred på. Hvem vil ikke gerne have det dejlig varmt?
Læs den her
sauna_on_hillside
Infrarød sauna: Bivirkninger og Fordele
Holder du dig fra at købe en infrarød sauna, fordi du ikke kender bivirkningerne? Læs indlægget her og bliv klogere.
Læs den her